„DUNAV – UČIONICA NA VODI“

„DUNAV – UČIONICA NA VODI“ je jedinstvena pedagoška inovacija u našoj zemlji, a među prvim u Evropi.

CILJ PROJEKTA je da se kroz ambijentalno i interaktivno učenje upozna zavičaj, podigne nivo svesti i znanja o značaju reke Dunav i njegovih pritoka, kao najvećeg prirodnog bogatsva Srbije. Projekat doprinosi razvijanju ekološke svesti, razumevanju i primeni naučenog kao i razbijanju straha od reke.

OSTVARENjE CILjA PROGRAMA vrši se integrativnim pristupom više nastavnih jedinica u jedinstven nastavni program, primenjujući jedan od najvažnijih pedagoških principa – princip očiglednosti.

Mobirise Website Builder

Program

*  Dolazak na Savsko pristanište. Ukrcavanje u „Učionicu na vodi“ – brod „Zlatno srce“ i učestvovanje u realizaciji programa ambijentalne nastave koju vodi naš profesor razredne nastave.
*  Isplovljavanje i razgledanje Beograda sa reka u trajanju od četiri školska časa: luka, donji grad sa kulom Nebojša, Beogradska tvrđava, ušće Save u Dunav, Veliko ratno ostrvo, Zemun, kula Sibinjanin Janka, povratak ka Ušću, Park prijateljstva, Muzej savremene umetnosti, mostovi Beograda… Povratak ka Savskom pristaništu.
*  Za vreme plovidbe deca aktivno učestvuju u nastavi kroz igru, pesmu, kvizove zananja… Pristajanje i iskrcavanje.

Mobirise Website Builder

Program obuhvata:

– nastavni dan u ambijentu broda „Zlatno srce“ sa svim potrebnim priborom za nastavu u trajanju do 4 školska časa (radna sveska „ Dunav – učionica na vodi“, veliki papiri za grupni rad, bojice),

– užina u „učionici na vodi“,

– troškovi organizacije.

Kontakt podaci

Podaci o firmi

Nova škola plus
Licenca OTP 13/2019
Gospodar Jovanova 22
11000 Beograd, Srbija

Kontakt

Radnim danima od 9-16h
Telefoni: +381 69 8413-781
069 8413-709, 069 8413-730
Email: zlatnosrcebrod@gmail.com

Created with Mobirise ‌

Free Web Page Maker